Euroviisujen flopit ja onnistumiset

Kuka tahansa Euroviisuja vähänkään seurannut yhtyy varmasti siihen mielipiteeseen, että Suomi on flopannut Euroviisuissa useammin kuin onnistunut. Kerromme tässä artikkelissa Suomen Euroviisuissa kokemista flopeista ja onnistumisista.

Lordi yllätti!

Lordi yllätti niin suomalaiset kuin ulkomaisetkin Euroviisufanit ja aiheutti Suomessa varsin suuren positiivisen yllätyksen voittamalla Euroviisut vuonna 2006. Itse asiassa suomalaiset esiintyjät eivät ole koskaan pystyneet lähellekään samaan, vaan Suomen kohdalla on aina lähinnä kyse siitä, pääseekö Suomi edes toiselle kierrokselle, mikä sekin olisi suuri saavutus. Lordi kuitenkin onnistui Ateenassa yli odotusten kappaleellaan Hard Rock Hallelujah. Kappale sai kaikkiaan 292 pistettä. Erityisen kunniakkaaksi voiton teki se, että kyseessä oli siihen astisten kilpailujen piste-ennätys! Suomi sai täydet pisteet kaikkiaan 8 maasta, mikä jo sekin on upea suoritus. Erityisesti Euroviisujen taustaa tuntevalle yleisölle Suomen valtava menestys saattoi tulla yllätyksenä, vaikkakin täytyy myös myöntää, että Lordi oli jotakin ennennäkemätöntä suomalaisten Euroviisukappaleiden historiassa.

Lordin vetovoima perustuu suurelta osin sen hirviöteemaan, esiintymisasuihin, kauhuelementteihin sekä upeaan pyrotekniikkaan. Lordi esittää heavy metalia sekä hard rockia ja toimintansa se aloitti vuonna 1992. Yhtyeen laulukieli on englanti. Tällä hetkellä Lordin levy-yhtiönä toimii saksalainen AFM Records. Aikaisemmin Lordi on toiminut Sony Musicin, GUN Recordsin, The End Recordsin, Drakkarin, Sony BMG:n, Sanctuaryn, BMG Finlandin ja Anaconda Recordsin alaisuudessa. Myös Lordin jälkeen Suomi on yrittänyt lähettää joukosta erottuvia esiintyjiä onnistumatta kuitenkaan saamaan menestystä.

Saara Aalto floppasi

Kun Saara Aalto valittiin Suomen Euroviisuedustajaksi vuonna 2018, odottivat kovahermoisimmat Saara-fanit jopa Lordin kaltaista läpimurtoa. Saara oli jo menestynyt X Factor UK -kilpailussa ja oli Suomessa näkyvä hahmo. Menestystä ei kuitenkaan tullut ja useat taisivat pettyä. Tosin moni sanoi jo etukäteen, että valinta oli väärä. Aalto pääsi kuitenkin finaaliin, jossa hän sijoittui 25. sijalle 46 pisteellä. Monet kuitenkin odottivat Saaralta paljon enemmän.

Saara Sofia Aalto syntyi 2.5. vuonna 1987 Oulunsalossa. Alkujaan hän nousi julkisuuteen osallistuttuaan Talent Suomeen 2007 ja saavuttamalla kilpailussa sijan 3 parhaan joukossa. Saara on opiskellut Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatusta.