Antti Tuiskun historia, nykyhetki ja tulevaisuus

Antti Tuisku on yksi Suomen kirkkaimmista pop-artisteista, jo aivan uransa alkuajoilta asti. Suomen ensimmäiseen TV:ssä esitettyyn Idols-kilpailuun osallistuminen oli Antti Tuiskulle yksi elämän iso käännekohta, sillä siitä asti hän on tehnyt valtavan hienoa uraa rakastamansa esiintymisen ja musiikin parissa. Mutta kuka Antti Tuisku on, ja miksi hänestä tuli sellainen kun hän on nyt?

Antti Tuisku ennen ja ilman musiikkiuraa

Antti Tapani Tuisku syntyi rovaniemeläiseen perheeseen toiseksi lapseksi vuonna 1984. Rovaniemi on aina ollut Tuiskulle tärkeä kotipaikkakunta, jossa hän on käynyt koulun. Antti Tuisku on läheistensä mukaan ollut aina eloisa ja esiintyvä lapsi ja nuori. Kouluaikoina Antti kärsi kiusaamista eloisan luonteensa ja esiintymishalukkuutensa vuoksi. Hän ei kuitenkaan antanut kiusaamisen tai myöhempien epäilyjen latistaa suunnitelmiaan, vaan enemmänkin negatiivisuudet antoivat Antille voimaa tehdä entistä paremmin esiintymistä ja musiikkia. Ennen Idolsia Antti Tuisku kävi lukiota ja työskenteli Siwan kassana.

Antti Tuisku on ollut yksityiselämästään poikkeuksellisen hiljainen, eikä hän ole koskaan halunnut korostaa esimerkiksi seksuaalista suuntautumistaan seurustelusuhteitaan tai kavereitaan julkisuuteen. Ainoastaan Antin koira Viljo on päässyt estradille varsinkin sosiaalisessa mediassa.

Historia musiikin parissa

Ennen Idolsiakin Antti Tuisku on esiintynyt ja laulanut paljon, erityisesti lähipiirilleen. Kaupallinen musiikkiura kuitenkin alkoi Idolsia seuranneesta levyjulkaisusta. Antti Tuiskun ensimmäinen levy nimeltä “Ensimmäinen” julkaistiin vuonna 2004. Viimeisin levy “Anatude” julkaistiin vuonna 2017. Koko uransa aikana Antti Tuisku on julkaissut yhteensä yksitoista albumia ja yhden kokoelmalevyn, sekä muutamia yksittäisiä kappaleita. Antti Tuisku on aina keikkaillut ahkerasti, ja uran alkuaikoina Antti Tuiskua kiiteltiin energisestä esiintymisestä – ja samaa kiitosta laulaja saa edelleen. Esittelemme tällä sivulla toisissa artikkeleissa Antti Tuiskun diskografian paremmin.

Antti Tuisku ei ole vain poppari

Tyylilleen uskollisesti suurin osa Antti Tuiskun levyistä oin vauhdikasta poppia, johon sekoittuu aikakausittain myös r’n’b -musiikkia, dancepopia, iskelmää ja muutamia muita musiikillisia tyylisuuntauksia. Sen lisäksi Antti Tuisku on julkaissut muun muassa kaksi joululevyä ja kotikaupunkinsa mukaan nimetyn “Rovaniemi” -nimisen levyn, joka sisältää vain balladeja.

“Antti Tuisku on Suomen suurin poptähti, mutta kuka on Antti Tapani?” Oheinen sitaatti on tulevasta kirjasta, joka avaa Antti Tuiskun elämää myös musiikkitähden kulissien takaa. Kirjan nimeksi Antti Tapani, joka ilmestyy vuoden 2018 aikana. Kirjan ovat toimittaneet ja kirjoittaneet Anton Vanha-Majamaa sekä Antti Aro. Lisäksi Antti Tuisku on itse vaikuttanut kirjan sisältöön vahvasti. Kirja kertoo vahvan tarinan siitä, miten heti uransa alkuaikoina vahvaa kritiikkiä saanut Antti Tuisku on kasvanut ehkäpä Suomen suosituimmaksi poppariksi, joka toimii suunnannäyttäjänä muille artisteille.

Antti Tuisku on näkynyt uransa aikana myös eri TV-ohjelmissa. Antti Tuiskun sinkku “Atlantti” annettiin ensimmäisen kerran julkisuuteen TV-ohjelmassa nimeltä “Pitkä kuuma kesä”, jonka aiheet pyörivät musiikin ja eri artistien parissa. Antti Tuisku on myös tuomaroimassa Idols -kilpailua vuonna 2017, kuten myös lapsille suunnatussa laulukilpailussa nimeltä KIDSing.

Antti Tuisku on myös aina ollut hyvin urheilullinen ihminen. Hän on kertonut haastatteluissa, että tiivistä keikkailutahtia ja intensiivisiä lavaesiintymisiä ei kestäisi, ellei olisi hyvässä kunnosa. Nykyään laulajalla on monipäinen tiimi huolehtimassa, että kunto ja terveys pysyvät hyvänä. Urheilu toimii myös eräänlaisena terapiana hektisen esiintymisarjen keskellä. Laulajan ammatin lisäksi Antti Tuisku on opiskellut hotjoogan ohjaajaksi, sillä hurahti itse lajiin.

Tulevaisuudensuunnitelmat

Vuonna 2018 Antti Tuisku ilmoitti jäävänsä tauolle, jonka pituutta ei ole määritellyt etukäteen. Hän on kertonut haluavansa keskittyä itseensä, läheisiinsä ja tavalliseen arkeen. Antti Tuisku on kuvaillut, että mitä isommaksi pop-artistiksi hän kasvaa, sitä pienemmäksi ihmiseksi hän tulee. Viimeiseksi keikaksi vuonna 2018 on ilmoitettu kesän eräs festivaali eli Provinssirock. Antti Tuisku on sanonut, että tauko julkisuudesta tulee tarpeeseen.

Tulevaisuudessa Antti Tuisku tulee varmasti tekemään musiikkia ja hän haluaa, että esiintymistä ja musiikkia kohtaan intohimo on yhtä palavaa kuin ennenkin.