Antti Tuiskun diskografia 2000-luvulla

Antti Tuiskun musiikillinen ura sai ensimmäisen kunnon potkun alleen, kun hän osallistui Suomen Idolsiin vuonna 2003. Koska kyseessä oli ensimmäinen koskaan Suomessa järjestetty Idols-kilpailu TV:ssä, sai ohjelma valtavan suosion yleisön keskuudessa. Antti Tuisku oli läpi kisan yleisön suosikki, mikä ei ole ihme, sillä Tuisku on ollut siitä lähtien suuren yleisön suosikkiartisti läpi vuosien.

Vaikka Antti Tuiskun kaupallinen musiikkiura onkin alkanut Idols-esiintymisen jälkeen, on Tuisku ollut aina esiintyjä. Äitinsä mukaan Antti on aina ollut innokas esittelemään laulu- ja tanssitaitojaan ja jatkanut samaa polkua esimerkiksi kouluaikoina. Kouluvuosinaan Tuisku on myös ollut laulutunneilla ja esiintynyt koulun tapahtumissa. Käytyään koulun kunnialla loppuun on Antti Tuisku paahtanut urallaan eteenpäin, ja ensimmäisen albumin Tuisku julkaisi vuonna 2004.

Diskografia vuodesta 2004 vuoteen 2009

  • Ensimmäinen (2004)

Antti Tuiskun ensimmäinen levy on osuvasti nimeltään “Ensimmäinen”, ja se julkaistiin melko pian Idols-suosion jälkeen. Edelleen Tuisku on koko Idols-historian menestynein artisti. “Ensimmäinen” -debyyttialbumin on tuottanut levy-yhtiö nimeltä BMG Finland.

“Ensimmäinen” saavutti suurenmoisen suosion ilmestymisensä jälkeen. Se keikkui myyntilistojen kärjessä monta viikkoa. “Ensimmäinen” levystä pian julkaistu deluxe-versio “Ensimmäinen Deluxe” jatkoi listamenestystä entiseen malliin. Deluxe-versio toi Tuisku-faneille lisää materiaalia, muun muassa yhden lisätyn kappaleen ja DVD-taltioinnin myötä. Yhteensä erilaisia kappaleita “Ensimmäinen” levyssä ja sen deluxe-versiossa on kolmetoista.

Albumin suosituin kappale oli ja on edelleen “En halua tietää”, joka oli myös ensimmäinen levyltä julkaistu single. Se saavutti julkaisunsa jälkeen suuren suosion, ja oli single-listojen kärjessä kolme viikkoa. “En halua tietää” julkaistiin huhtikuun seitsemäntenä päivänä vuonna 2004.

  • Antti Tuisku (2005)

Antti Tuisku julkaisi toisen albuminsa vuonna 2005. Albumi kantaa artistin nimeä, eli albumi on nimeltään “Antti Tuisku”. Albumi on tuotettu Sony BMG -levy-yhtiön alla. Kuten Antti Tuiskun debyyttialbumi, myös toinen albumi sijoittui moneksi viikoksi listaykköseksi Suomen albumilistalla.

Albumin tunnetuin kappale on mitä luultavimmin ensimmäisenä sinkkuna julkaistu “Tyhjä Huone”, jonka musiikkivideon voi edelleen nähdä YouTubesta (samoin kuin monen muun Tuiskun musiikkivideon). Tuiskun mukaan kappale kertoi tapahtumista hänen elämässään. Kokonaisuudessaan albumilla on 11 erilaista kappaletta, joita musiikkialan ammattilaiset ovat olleet säveltämässä ja sanoittamassa.

  • Minun jouluni (2005)

Antti Tuiskun kolmas levy julkaistiin heti samana vuonna toisen albumin kanssa. Kuten nimestä voi päätellä, on kyseessä joululevy johon on kerätty esimerkiksi jouluisia klassikkokappaleita Antti Tuiskun tulkitsemana. Tämänkin levyn on tuottanut Sony BMG levy-yhtiö. Ikävästi “Minun jouluni” levy koki ilkivaltaa musiikkitoistopalvelu Spotifyssa monta vuotta ilmestymisensä jälkeen, mutta virhe korjattiin pian normaaliksi.

Tälle albumille on kerätty kymmenen kaunista kappaletta, jotka johdattelevat kuulijaa jouluisiin tunnelmiin. Albumia seurasi myös kiertue. Albumi myi kultaa ja sai paljon suosiota suomalaisten keskuudessa. Levyn suosituimpia kappaleita olivat “Sydämeeni joulun teen” ja “Lämmin lumi peittää maan”.

  • New York (2006)

Antti Tuisku jatkoi vuoden 2005 jälkeen tiivistä levyjulkaisutahtiaan, kun vuonna 2006 ilmestyi sen vuoden ensimmäinen levy nimeltä “New York”. Samaan aikaan julkaisuun pääsi seuraavaksi esiteltävä “Rovaniemi” -albumi. Molemmat albumit on julkaissut Sony BMG Music Entertainment levy-yhtiö.

“New York” sai hyvän vastaanoton niin yleisössä kuin levyarvostelijoiden keskuudessa. Se sisältää 11 erilaista kappaletta, jotka ovat Antti Tuiskun tyylille uskollisesti popin ja dancepopin sekoitusta. Levyä on kehuttu vauhdikkaaksi albumiksi.

  • Rovaniemi (2006)

“Rovaniemi” albumi julkaistiin samaan aikaan kuin Antti Tuiskun “New York” -niminen levy. Siinä missä “New York” on vauhdikasta popin ja dance popin sekoitusta, sisältää “Rovaniemi” -albumi vain balladeja. Levyn on julkaissut Sony BMG Music Entertainment.

Albumi kipusi toiselle sijalle Suomen virallisella listalla. Kuten “New York”, se sisältää yksitoista erilaista kappaletta.

  • Hengitän (2009)

Viimeinen 2000-luvulla julkaistu Antti Tuiskun albumi on nimeltään “Hengitän”, joka julkaistiin kolme vuotta edellisten levyjen jälkeen. Levy-yhtiö on Sony.

“Hengitän” -albumi sisältää kymmenen erilaista kappaletta, joista tunnetuimmaksi nousi singlenäkin julkaistu “Juuret” -kappale. Levy sai paljon suosiota Suomessa.