Antti Tuisku arvosteluissa

Kuten monella muullakaan julkisuuden henkilöllä, myöskään Antti Tuiskun tie tähteyteen Suomen popskenessä ei ole ollut helppo. Antti Tuisku on saanut lapsuutensa aikana osakseen syrjintää ja kiusausta esiintyvän ja eloisan luonteensa vuoksi, mutta myöhemmin hän on kääntänyt kokemukset vahvuudekseen. Yleisön suosikki Antti Tuisku on ollut aina, vaikka matkan varrelle on mahtunut epämiellyttäviäkin kokemuksia, joita jokainen artisti ja julkisuuden henkilö kokee. Mutta millaisen vastaanoton Antti Tuisku on saanut koko musiikillisen uransa aikana yleisöltä ja ammattilaisilta? Lue lisää aiheesta tästä artikkelista.

Antti Tuiskun suosio

Antti Tuiskun suosio musiikkiuran alussa alkoi poikkeuksellisen voimakkaana, sillä ensimmäinen koskaan Suomessa järjestetty Idols-kilpailu sai jo itsessään paljon huomiota osakseen Suomessa. Sen lisäksi kaikki osallistuneet artistit, varsinkin hyvin loppuun asti edenneet, saivat kokea suurta median, yleisön ja fanien suosiota koko kilpailun ajan. Koska Antti Tuiskun esiintyminen oli energistä ja yleisö tuntui rakastavan Tuiskun live-esiintymisiä, sai hän allekirjoittaa levy-yhtiön kanssa levytyssopimuksen pian kisan jälkeen.

Levyarvosteluissa Antti Tuisku on pärjännyt hyvin, ottaen huomioon muut samassa musiikkityylissä esiintyvät artistit ja yhtyeet. Erityisesti Antti Tuiskun kaksi uusinta levyä, “En kommentoi” ja “Anatude”, ovat avoimen ja rohkean tyylinsä puolesta olleet arvostelijoiden suosiossa.

Antti Tuiskun varhainen tuotanto

Ensimmäisen levynsä Antti Tuisku julkaisi jo heti vuonna 2004, ja levyn nimeksi annettiin sopivasti “Ensimmäinen”. Vastaanotto levylle oli huikea ja albumia on tähän päivään mennessä myyty tuplaplatinan titteliin oikeuttava määrä, eli yli 70 000 kappaletta.

Tuiskun menestys jatkui vuonna 2005, kun toinen albumi nimeltä “Antti Tuisku” julkaistiin. Jo heti ensimmäisen päivän aikana levy myi kultaa, ja ei mennyt pitkään kun levy myi jo platinaa. Vuonna 2005 Antti Tuisku julkaisi myös toisen levyn, joululevyn nimeltä “Minun jouluni”, jonka myyntiluvut ylsivät myös hyviin suorituksiin. Myös levyarvosteluissa kaikki kolme levyä pärjäsivät hyvin.

Albumien julkaiseminen ei loppunut siihen. Vuonna 2006 Antti Tuiskulta ilmestyi kaksi levyä samanaikaisesti: vauhdikasta poppia sisältävä albumi nimeltä “New York”, ja Antti Tuiskun kotipaikkakunnan mukaan nimetty herkempi balladilevy “Rovaniemi”. Nämä levyt eivät saaneet yhtä hyviä arvosteluja kriitikoilta kuin aiemmat, mutta niiden suosio oli suuri: listäykkösenä oli levy “New York” ja heti perässä kakkosena “Rovaniemi” -albumi. Suosion hieman hiipuessa Antti Tuisku julkaisi kokoelmalevyn vuonna 2007.

Seuraavan levyn Antti Tuisku julkaisi vasta vuonna 2009, sillä vuosina 2006, 2007 ja 2008 Antti oli mukana monissa erilaisissa projekteissa pop-muusikon arjen ulkopuolella: hän esimerkiksi ääninäytteli suositussa Shrek-elokuvassa suomenkielisen roolin, osallistui yleisöäänestyksen tuella Ogae Song Contest 2009 -laulukilpailuun ja osallistui myös näyttelijänä erääseen musikaaliin nimeltä “Altar Boyz”. Musikaali esitettiin Helsingissä. Vuonna 2009 julkaistu albumi on nimeltään “Hengitän”. Ammattilaisten antamissa levyarvosteluissa levyä ei kehuttu parhaaksi Antti Tuiskun tuotannoksi, vaikka levyn takana oli paljon upeita musiikin ammattilaisia.

Seuraavaksi 2010 vuonna julkaistu albumi oli nimeltään “Kaunis kaaos”. Albumi sai paljon huomiota etukäteen “Atlantti”-singlen julkaisun jälkeen. Myöskään “Kaunis kaaos” ei saanut arvostelijoilta suurta suosiota, joskin fanit pitivät uudesta levystä. Julkaisut vuodesta 2010-2015 saivat osakseen pientä huomiota, ja artistista oli havaittavissa uuden suunnan haku. “Toisenlainen tie”, joka julkaistiin 2013 sai osakseen kiitettävää huomiota ja levy myi kultaa ensimmäisen viikon aikana. Levyarvostelut eivät kuitenkaan hehkuttaneet uutta levyä.

Totaalinen muutos “Peto on irti” -levyn jälkeen

Vuonna 2015 Antti Tuisku teki uuden tulemisen entistä paremmalla ja räväkämmällä tyylillään. Ensimmäistä kertaa tunnettu “Peto on irti” -single julkaistiin ensimmäistä kerta UMK-kilpailussa, ja samana päivänä Antti Tuisku saavutti Twitterissä kuudenneksi trendaavimman laulajan tittelin. Vuonna 2015 julkaistu “Peto on irti” -albumi saavutti räjähdysmäisen suosios Suomessa, niin fanien kuin kriitikoiden silmissä. “Peto on irti” -albumi sai parhaan albumin sekä parhaan pop-albumin Emma-palkinnon vuonna 2016. Tämän jälkeen Tuisku on jatkanut levyntekoa, ja 2017 julkaistu “Anatude” oli jälleen huippumenestys. Keikat ovat olleet 2015 levyn jälkeen loppuunmyytyjä, ja nykyään Tuisku on yksi Suomen merkittävimmistä pop-artisteista.